Films die er toe doen seizoen 2019-2020

Plaats: Enter
Vrijdagavond 19.45 – 23.00 uur
Data in 2019: 13 december
Data in 2020: 17 januari, 14 februari, 13 maart, 17 april en 15 mei
Organisatie: Gert en Ineke Vrieling, Harry en Willy Jaspers Focks
Tel. 0365225655, mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wie een avondje wil filmkijken naar een film die je raakt, kan ook dit seizoen 8 vrijdagavonden terecht in Enter, met vooraf een kopje koffie of thee en achteraf een drankje en hapje, waarbij we nog even kunnen napraten over de vertoonde film, voor wie dat wil. De zaal is open om 19:45 uur. Film start om 20:00 uur. Al vijf seizoenen bleek dit een succes en werd er om een vervolg gevraagd. Dat is weer gelukt, met nieuwe boeiende films. Elke filmavond staat op zichzelf, dus je kunt kiezen welke films je wilt zien.

We zien u graag op één van de volgende avonden:

13-12-2019: Des hommes et des Dieux:

Een klooster, ergens hoog in de Maghrebijnse bergen tijdens de jaren '90. Acht Franse monniken leven er in harmonie met hun islamitische dorpsgenoten. Ze helpen hen in hun werk, nemen deel aan hun festiviteiten en waken over hun medische gezondheid. Terreur en geweld nemen echter langzaam maar zeker de bovenhand in de regio. Ondanks het toenemende gevaar dat hen omringt groeit de vastberadenheid onder de monniken om te blijven. Wanneer ze besluiten om enkele gewonde terroristen te behandelen, reageren de autoriteiten furieus en zetten hen onder druk om terug te keren naar Frankrijk.

17-1-2020: Bohemian Rhapsody:

'Bohemian Rhapsody' volgt het verhaal van de Britse band Queen met leadzanger Freddie Mercury. De band, die in 1970 wordt opgericht, weet al snel door te breken met diverse hits als 'We Will Rock You' en 'Radio Ga Ga'. De band weet door de jaren heen een legendarische status te vergaren met als hoogtepunt het Live Aid benefietconcert in 1985.

14-2-2020: Miseducation of Cameron Post:

Wanneer Cameron Post (Chloë Grace Moretz) tijdens een schoolfeest betrapt wordt als ze zoent met een meisje, sturen haar pleegouders haar naar een instituut om haar van haar homoseksuele gevoelens af te helpen. Sprankelende boekverfilming speelt zich af in de jaren negentig.

13-3-2020: Styx:

Rike, een 40-jarige arts uit Europa, belichaamt een typisch Westers model van geluk en succes. Ze is geschoold, zelfverzekerd, vastbesloten en toegewijd. De spoedarts vervult haar lang gekoesterde droom door alleen in haar zeilboot de zee op te gaan. Haar doel: Ascension Island in de Atlantische Oceaan. Maar haar droomvakantie wordt snel afgebroken op volle zee, wanneer ze na een storm in de buurt van een getroffen vissersboot strandt. Ongeveer honderd mensen staan op het punt te verdrinken. Rike volgt de wetten van de zee en roept om hulp via de radio. Als haar roep om hulp niet gehoord wordt, is ze gedwongen een belangrijke beslissing te nemen.

17-4-2020: Dirty God:

Een jonge vrouw worstelt met de acceptatie van haar onlangs verminkt geraakte gezicht nadat ze het slachtoffer is geworden van een zuuraanval. Ze is niet in staat contact te maken met haar dochter. Ze vindt afleiding in anonieme online seks, totdat een ontmoeting uit de hand loopt en ze op gewelddadige maar trefzekere wijze wraak neemt.

15-5-2020: Girl:

Girl is een tedere en zintuiglijke film over de dromen en verlangens van een pubermeisje gevangen in een jongenslichaam. Ze doet keihard haar best op de dansschool en tracht – met vallen en opstaan – haar eigen identiteit te vormen. Lukas Dhont brengt dat verhaal frank en vrij in beeld.