Betekenis van de ziekenzalving
De ziekenzalving is bedoeld als teken van nabijheid en bemoediging.
Als mensen ernstig ziek zijn, een zware operatie moeten ondergaan of merken dan hun levenskrachten afnemen kan men vragen om dit sacrament te mogen ontvangen.
Het belangrijkste symbool bij de ziekenzalving is olie. Naast het water zijn er nog andere symbolen die bij de doop horen. De handoplegging is het teken van bescherming. Ook zal de pastor de absolutie geven tijdens de ziekenzalving.

Waarom de ziekenzalving?
De ziekenzalving is een van de zeven sacramenten van onze kerk.
Het zijn tekens van ons gezamenlijk geloven in God en van Gods geloof in ons. Tekens van nabijheid, van Gods nabijheid. Als mensen ernstig ziek zijn, een zware operatie moeten ondergaan of merken dan hun levenskrachten afnemen kan men behoefte hebben aan de ziekenzalving, aan Gods nabijheid.

De ziekenzalving
De ziekenzalving kan individueel aan mensen worden gegeven of in een gezamenlijke viering. In beide gevallen is het mogelijk dat ook andere familieleden aanwezig zijn bij de viering.

Contact
Om hier een afspraak voor te maken kunt contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met pastor Leferink 036 5310924