Werkgroep Dopen
 Werkgroep Kinderwoorddienst
 Werkgroep 1e Heilige Communie
 Werkgroep Jeugdcatechese
 
Werkgroep JOPA


Werkgroep Dopen

Ouders die hun kind willen laten dopen kunnen contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met pastor Paul Leferink (036 5310924)

Terug naar boven...


Werkgroep Kinderwoorddienst

De KinderWoordDienst

Helaas zijn er niet veel kinderen meer aanwezig tijdens de zondag vieringen. Dit heeft geresulteerd tot dat er geen kinderwoorddiensten meer worden gegeven op zondag. Toch willen we de basisschool kinderen niet vergeten en daarom proberen we leuke andere activiteiten aan te bieden tijdens de vieringen of daarbuiten. Houd de website in de gaten voor het aanbod. 

Terug naar boven...


Werkgroep 1e Heilige Communie

 Zit uw kind in groep 4 of hoger van de basisschool? Dan mag uw kind zich voor gaan bereiden op de Eerste Heilige Communie. De Eerste Heilige Communie vindt plaats op zondag 19 april 2020. De eerste les zal plaats vinden op zondag 19 januari 2020 in Open haven. 

Contact en/of opgave:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Terug naar boven...


Werkgroep Jeugdcatechese

Het doel van de jeugdcatechese is om kinderen bij de parochie te blijven betrekken in de periode tussen de Eerste Heilige Communie en het JOPA project, dat kinderen voorbereidt op het Heilig Vormsel.
In totaal duurt de jeugdcatechese tot het einde van de basisschool. We werken aan verdieping in de relatie met de kerk en de bijbel, leren en praten over de diverse onderwerpen en hebben vooral plezier met elkaar. 
Sinds vorig jaar doen we veel samen met de Protestanse Gemeente Zeewolde. Samen met hen organiseren we leuke avonden voor de jeugd. Houd voor de activiteiten de website in de gaten!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Terug naar boven...


Werkgroep JoPa

Wat doet het JOPA?
Het jongerenpastoraat (JoPa) binnen onze parochie bestaat uit verschillende groepen.
De 1e communiegroep en de jeugdcatechese zijn de jeugdgroepen binnen de JoPa.
Verder bestaat de JoPa uit de jongerengroepen A-, B-, V- en 16+ groep. Hieronder lees je welke leerzame activiteiten er zijn en welke gezellige bijeenkomsten wij organiseren.

Jopa A-groep: voor jongeren van 12/13 jaar
De JoPa A-groep lijkt best veel op de jeugdcatechese. Knutselen en spel wisselen we af met uitdieping van de thema's. Zo maken wij aan het begin van het jaar een kaars. Deze kaars neem je elk volgend jaar mee naar de volgende groep. We beginnen vaak om 19:30 en sluiten af rond 21:00 uur. Onderwerpen die aan de orde komen zijn Eucharistie, advent-kerst, kerkgeschiedenis, wie is Jezus, structuur/hiërarchie en soms ook weleens een zelf gekozen thema. De A-groep bezoekt ook de Bavo-dag, een bijeenkomst van alle vormelingen binnen het bisdom Haarlem. Ook verzorgen de jongeren (onder begeleiding) elk jaar in april een jongerenviering.

Jopa B-groep: voor jongeren van 13/14
De JoPa B-groep is het 2e van de 3 jaar voorbereiding op het vormsel. We hebben zo'n 8 bijeenkomsten per jaar. Deze bijeenkomsten vinden zoveel mogelijk thuis plaats waarbij gezelligheid voorop staat. Dit tweede jaar in de voorbereiding op het vormsel kenmerkt zich door verdieping, maar uiteraard is er ook ruimte voor creativiteit. Onderwerpen zijn: vasten-pasen-pinksteren, bedevaart, wie is God en structuur van de kerk. Naast de serieuze gesprekken die we voeren over best wel lastige thema's maken we ook een jongerenviering waarin veel eigen inbreng en creativiteit mogelijk is. Ook hebben we altijd een sfeervolle avond aan het begin van de Goede Week waarin we samen eten koken en eten. Samen je geloof beleven door te doen, luisteren en iets maken.
Toevoegen: stukje tekst van de dienst die samen met de Voedselbank is georganiseerd. Thema is aansprekend. + foto's.
Heb je het eerste jaar niet meegedaan? Geen punt, er is altijd plek dus kom er gerust bij.

V-jaar: voor jongeren van 14/15
Het V-jaar spitst zich toe op de voorbereiding van het vormsel. Waarom geloof je? Motivatie, twijfel, kerk, maatschappij. Kan het in balans komen? Dat is de grote vraag die we jongeren voorleggen in deze groep. Thema's die wij bespreken zijn eucharistie, rituelen, kerkgeschiedenis, geloofsbelijdenis, vormsel voorbereiding. Je kiest dit jaar zelf of je het sacrament van het vormsel ontvangt. Dit vormseljaar wordt afgesloten met een gezellig etentje.

16+ groep
Na het vormsel kun je aansluiten bij de 16+ groep. Eén keer per maand komen we samen en bespreken we een onderwerp. Ook bezoeken we jongerendagen. Een aantal jongeren is zelfs naar de wereld jongerendagen in Madrid geweest. Dit heeft echt indruk gemaakt. Ook bieden we hulp tijdens allerlei activiteiten bijvoorbeeld een kampvuur maken tijdens de slotavond, de KerstInn in goede banen leiden en spelletjes organiseren tijdens gezamenlijke bijeenkomsten van alle groepen.


Stuurgroep JoPA
De stuurgroep zorgt voor de begeleiding en ondersteuning van de begeleiders van de groepen. Verder organiseren we een aantal gezamenlijke activiteiten voor de jongerengroepen. Aan het begin van elk seizoen starten alle groepen met een gezamenlijke barbecue. Daarnaast organiseren we: de KerstInn, Geloven maar dan anders, een sportactiviteit en het overvliegen (de slotavond).

Wil jij meedoen?

Lijkt het je leuk om naar de jongerengroepen te gaan?
Of wil je zelf hulp bieden binnen het JoPa?

Stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact
Angenita Gieling – van Wijk
secretaris Stuurgroep JoPa
Mobiel: 06-81315903
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Terug naar boven...