Werkgroep Kostersgroep
Werkgroep Lektoren
Werkgroep Parochiekoor
Werkgroep Gezinsvieringen
Werkgroep DOP
Werkgroep Themaliturgie


Werkgroep Kostersgroep

Wat doet de werkgroep?
Deze groep parochianen vervullen met veel enthousiasme en inzet de kosterstaken. Dit doen zij volgens het zgn. "Kostersboek". Zij zorgen ervoor dat elke viering goed kan verlopen. Zo zorgen zij dat de kerkzaal er netjes opgeruimd uitziet en de benodigde spullen voor de vieringen klaarstaan.

Dit doen zij bij alle vieringen, zoals een eucharistieviering, een communieviering o.l.v. een pastor, een DOP viering onder leiding van parochianen en overige vieringen zoals bij een huwelijk, een doop, een uitvaart, een eerste communie, een vormselviering.
Elke viering heeft een verschillende aanpak nodig. De leden van de werkgroep zorgen ervoor dat bij elke viering de nodige voorbereiding én juiste aandacht is. Zo bouwen zij met kerst de kerststal op en hangen met Advent de Adventskrans op.

Verder valt het bestellen van onder andere hosties, miswijn, paaskaars en andere soorten kaarsen onder de verantwoordelijkheid van de kostersgroep. Het team is goed op elkaar ingesteld, waardoor ze prettig samenwerken.

Contactpersoon:

T
E

Terug naar boven...


Werkgroep Lektoren

De lektorenwerkgroep bestaat momenteel uit 4 personen. Wij verzorgen o.a. het lezen van de schriftlezingen in de vieringen in onze parochie. Dat betekent dat wij vooral de "normale" zondagsvieringen aanwezig zijn, voor bijzondere vieringen en DOP-vieringen worden eigen lektoren gevraagd. Naast het lezen van de teksten uit de Bijbel hebben de leden van de werkgroep een belangrijke taak op het liturgisch centrum: wij assisteren bij de collecte, het klaarmaken van de tafel en andere voorkomende taken. In zekere zin hebben wij een deel van het takenpakket van de acolieten overgenomen die in onze parochie niet als werkgroep zijn vertegenwoordigd. Het betekent dan ook dat we gedurende de viering de gehele tijd op het liturgisch centrum verblijven en niet tussendoor plaatsnemen in de kerk. We assisteren ook bij het uitreiken van de communie, het askruisje en de vredeswens.
De werkgroep is op zoek naar nieuwe leden, hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Contactpersoon:
Gert-Jan van Dongen
T 036 5228807

Terug naar boven...


Werkgroep Parochiekoor

PAROCHIEKOOR ‘Sterre der Zee’
Het parochiekoor bestaat al langer dan de Parochie officieel bestaat. De start van het koor ligt namelijk in de eerste viering die in Zeewolde gehouden werd. Dat was een viering die in mei 1980 gehouden werd in de ‘Trekker’op het Trekkersveld. Hier trad de familie Smit als koor op, om de dienst te ondersteunen. Met het groeien van het dorp groeide ook onze Parochie en het koor tot wat het nu is.

Het koor bestaat uit een groep enthousiaste vrouwen en mannen, die van zingen houden. Het koor staat onder leiding van een dirigent. Ook zijn er twee begeleiders, voor zowel orgel als piano. Het koor zingt 1 keer in de twee weken tijdens een dienst om deze te ondersteunen met gezang en zo bij te dragen aan een sfeervolle viering. Ook zingt het koor (op verzoek) tijdens rouw- en trouwdiensten. Om de kooractiviteiten te organiseren is een werkgroep geformeerd.

Houdt u van zingen? Nieuwe koorleden kunnen we altijd gebruiken. Houdt u van zingen en vindt u dit gezellig om met elkaar te doen? We oefenen iedere maandagavond om 20.00 uur in ons kerkcentrum Open Haven. Komt u gerust eens een keer vrijblijvend kijken én meezingen mag altijd!

Contactpersoon:
G. v Mispelaar
T: 036 522 1122
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Terug naar boven...


Werkgroep GezinsvieringenTerug naar boven...


Werkgroep DOP

Dienst Onder leiding van Parochianen (DOP)

Wat doet de werkgroep?
De werkgroep DOP gaat gemiddeld een keer per 6 weken voor op zondag bij een Woord- en Communieviering. De werkgroep bestaat uit 5 leden. Alle leden zijn betrokken bij de voorbereiding van de viering. Om toerbeurt gaan 2 personen voor tijdens de viering.

De voorbereiding
Samen lezen zij de lezingen en het Evangelie door en denken, praten, brainstormen en discussiëren over de teksten. Wat staat er precies? Wat wordt er bedoeld? Wat is de boodschap achter het evangelie?

De viering
2 personen gaan voor in de viering. Met de ideeën van de werkgroep maken zij er een mooie viering van met een overweging, zang en gebeden.

Contactpersoon:

T
E

Terug naar boven...


Werkgroep Themaliturgie

7 jaar geleden zijn wij begonnen met het thematisch verrijken van de bijzondere vieringen/diensten van de liturgische jaarkalender. Daaronder verstaan wij; Advent, Kerst, Veertigdagentijd, Goede Week, Hemelvaart en Pinksteren. Door middel van symbolisch stilleven of handeling, bloemstuk, teksten, liederen, groeien wij als parochiegemeenschap door de Adventperiode naar Kerst en van de Veertigdagentijd naar Pasen.
We laten ons inspireren door het Jaarthema van dat moment.
Elk jaar proberen we ook inspiratie op te doen in de boekwinkel Berne in Heeswijk-Dinther. Een flink dagdeel besteden we dan aan het lezen/doorkijken van boeken en teksten en luisteren wij naar muziek die voor ons bruikbaar zou kunnen zijn. Menig input komt daar dus vandaan!
De werkgroep bestaat uit 3 personen. Soms sluiten mensen adhoc aan. Dat is heel waardevol omdat je ook elkaar verrijkt.

Contactpersoon:
Carla van Dongen
T 036 5228807

Terug naar boven...